Verfrissende wandeling over strand

 

Vrijwillligers, relaties en bestuursleden hebben zaterdag zaterdag 12 januari een ‘Laagwaterontdekkingstocht’ gemaakt over het strand, onder leiding van onze vrijwilliger Joop Verkuil, met assistentie van vrijwilliger/suppoost Jaap van Egmond. Het werd een frisse wandeling, met interessante strandvondsten en gedegen uitleg van onze specialisten.

Na de wandeling was er een Nieuwsjaarsreceptie in ons natuurcentrum, waarbij het afgelopen jaar de revue passeerde en (de goede voornemens voor) het komende jaar.


Donatie van Bouw-Klik

Van onze trouwe supporter Bouw-Klik uit Katwijk hebben wij een mooie donatie ontvangen. De cheque is tijdens een Kerstborrel in ons centrum door Martijn Houwaard van Bouw-Klik overhandigd aan onze voorzitter Caroline Koiter. Wij danken Bouw-Klik hartelijk voor deze bijzondere geste!

 

 

Rabo Wensenfonds

Wensenfonds

Maak ons Natuurcentrum mooier!

Wij zijn genomineerd voor het Rabobank Wensenfonds! En nu willen we winnen ook! Stem op onze wens, het verbeteren en versterken van onze portacabins op de Boulevard, via

www.dichterbijleidenkatwijk.nl
Voor elke stem die wij krijgen, ontvangen wij 15 euro, dus ga stemmen, dan maken we samen ons Natuurcentrum nog mooier!

Twee trotse winnaars Katwijks mooiste Natuurfoto 2018

Onze natuurfotowedstrijd ‘Katwijks mooiste Natuurfoto 2018’ is gewonnen door Shiran Klop (jeugd) en Dick Haasnoot (volwassenen).

De fotowedstrijd van Natuurcentrum Katwijk en Foto Kruyt heeft meer dan 360 prachtige beelden opgeleverd. De jury maakte een selectie van twaalf genomineerden, het publiek koos daaruit de uiteindelijke winnaars.

Zaterdag 27 oktober was voor de twaalf finalisten een spannende dag. Na een indrukwekkende lezing door topfotograaf Jan Vermeer, die er op wees dat je geen topcamera nodig hebt om een topfoto te maken, werden de getelde publieksstemmen bekend gemaakt. In totaal waren er meer dan 800 stemmen uitgebracht op de finalisten in de twee categorieën. De winnaars zijn:

Categorie Jeugd:

1e plaats: Shiran Klop: Kwallig

2e plaats: Suze Rombach: Boomkikker

3e plaats: David Spaans: Gras bij zonsondergang

Foto’s categorie Volwassenen:

1e plaats: Dick Haasnoot: Donkere wolkenlucht boven zee

2e plaats: Nick Hijmensen: Drieteenstrandlopers

3e plaats: Piet de Mol: Stuifzand

Kwal verkleind

Donkere lucht verkleind

Alle twaalf finalisten kregen de ingelijste foto mee naar huis. De winnaars in haar/zijn categorie ontving een SONY/Foto Kruyt waarde cheque van 250 euro, de nummers twee van 150 euro en de nummers drie van 100 euro. Met een zaal vol trotse winnaars en familieleden kijken wij terug op een zeer geslaagde fotowedstrijd, maar daar draagt ook het grote aantal ingezonden prachtige foto’s aan bij. Het was een waar Natuurfotofeest!