Fotowedstrijd Natuurcentrum Katwijk en Foto Kruyt

6 genomineerden Katwijks Mooiste Natuurfoto van 2016

KATWIJK – Wie maakt de mooiste natuurfoto van 2016? Om op die vraag een antwoord te geven heeft de wedstrijdjury een selectie gemaakt van 6 genomineerden. Aan het publiek van het Natuurcentrum Katwijk de taak om daar een winnaar uit te kiezen. De foto’s waarop gestemd kan worden zijn vanaf 8 tot 21 oktober te zien in het Natuurcentrum Katwijk, op het strand tegenover de Witte Kerk.

De wedstrijd “Katwijks mooiste Natuurfoto 2016” van Natuurcentrum Katwijk en Foto Kruyt leverde meer dan 160 prachtige beelden op. Aan de jury (Menno van Duijn, Hans Kruyt, Rien Nagtegaal, Arjan van Duijvenboden) de mooie maar moeilijke taak om per categorie 2 genomineerden te kiezen. Het niveau was hoog, maar deze foto’s vindt de jury het meest in het oog springen:

 

Categorie A. Planten en dieren van Katwijk

Arnold Meijer met Rosse Grutto in de golven

Peter Duindam met Paarden in Lentevreugd

Categorie B. Landschap van Katwijk

Ab de Jonge met Katwijks stuifhek

Piet de Mol met Strand-Eb

Categorie C. Katwijkers in de natuur

Edwin van Duijn met Wandelaar in zonneharp

Peter Sneijders met Natte voeten

 

De genomineerde foto’s worden door Foto Kruyt afgedrukt en ingelijst. Deze foto’s vormen een mooie expositie in het Natuurcentrum Katwijk, waar bezoekers vanaf 8 oktober tot 21 oktober kunnen stemmen op hun favoriet (het Natuurcentrum is geopend op woensdagmiddag, zaterdag en zondag). De foto met de meeste stemmen zal worden uitgeroepen tot Katwijks Mooiste Natuurfoto van 2016. Als hoofdprijs is er een mooie canvasprint en natuurlijk de titel! Alle zes finalisten krijgen de ingelijste foto mee naar huis.

 

De Prijsuitreiking

 

Wil je ook bij de prijsuitreiking van Katwijks Mooiste Natuurfoto zijn, op 21 oktober van 19.30 tot 20.00 in het Natuurcentrum Katwijk? Stuur dan een mail naar foto@natuurcentrumkatwijk.nl .

Na de prijsuitreiking om 20.00  zal de bekende Katwijkse fotograaf Menno van Duijn een lezing houden over fotografische hotspots rond Katwijk. Een mooie foto-avond dus, met zeer beperkt plaats, aangezien we nog niet zo groot behuisd zijn. Geef je dus snel op (en met hoeveel je komt), maar alleen als je zeker bent dat je wilt komen! Dank! Kosten: niets!

prijsuitreikingfotowedstrijd

Instagram @natuurcentrumkatwijk