Schoolklassen openen IJstijd-expositie

Schoolklassen openen IJstijd-expositie

In het Natuurcentrum Katwijk is momenteel de expositie De Katwijkse IJstijd te zien. Donderdagmiddag 18 november werd de expositie door twee schoolklassen officieel geopend (een klas van De Krulder en van de Willem Alexander School).

Wie nu op de Boulevard voor het Natuurcentrum Katwijk staat kijkt uit over een zee die zich uitstrekt tot het Verenigd Koninkrijk. Nog maar zo ‘kort’ als 10.000 jaar geleden zou men hier nog uitkijken over een door rivieren doorsneden toendravlakte.

De IJstijd was al op z’n retour en de zeespiegel steeg weer, maar de vlakte werd nog bewoond door een enorme variëteit aan dieren; herten, runderen en paarden, maar ook inmiddels uitgestorven mammoeten, wolharige neushoorns, hyena’s en grottenleeuwen.

Aan de hand van vooral gevonden en opgeviste botten wordt een beeld gegeven van die bijzondere dierenwereld. Alle botten en andere overblijfselen van deze fauna zijn in Katwijk en omgeving gevonden, met als spectaculairste vondst de ‘Mammoet van het Valkenburgse Meer’, die duizenden jaren geleden hier rondliep en aan z’n einde is gekomen.

Van Kokerbeertje tot Bultrug

BioBlitz afgesloten met speurtocht