Schelpen, bubbles en pennenpotjes

Schelpen, bubbles en pennenpotjes

Speciaal voor de jeugd heeft het Natuurcentrum Katwijk de komende week weer een aantal leuke en leerzame activiteiten op de agenda staan.

Woensdagmiddag 15 maart is schelpenkenner John vanaf 14.00 uur in het Natuurcentrum Katwijk aan de Boulevard  aanwezig voor ‘schelpenles’. Je kunt zo binnenlopen met gevonden schelpen en voor allerlei vragen over schelpen. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Zondagochtend 19 maart gaat de Natuurclub weer op pad. Deze Natuurclub is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar met belangstelling voor de natuur en die graag verder op onderzoek uitgaan. De kosten bedragen 10 euro per ochtend. Meer bijdragen mag, minder is in overleg mogelijk. Na een tocht door het bos met ezels, een ruimte-avontuur in Space Expo en speuren door de duinen van Berkheide is zondag de Bubble Barrier aan de beurt.

Plastic zwerfafval is een groot probleem. Het bellenscherm in de Berghaven van Katwijk zorgt ervoor dat plastic uit de rivier niet door het gemaal in onze Noordzee beland. Op pad met Jet en Louis naar de Bubble Barrier bij de Oude Redschuur aan de Rijnmond! Aanmelden moet via: natuurclub@natuurcentrumkatwijk.nl.

Woensdagmiddag 22 maart, van 14.30 tot 16.00 uur, is er weer een creatieve middag in het Natuurcentrum Katwijk. Deze middagen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Dit keer gaan de kinderen onder deskundige en creatieve leiding een pennenpotje maken van klei en schelpen. De kosten bedragen 2 euro per kind. Aanmelden moet via activiteiten@natuurcentrumkatwijk.nl

 

 

 

Mossen op hun mooist

Die akelige Amerikanen!