Ploggen in Katwijk

Daan Strang en Steef de Ruijter ‘ploggen’ deze zomer samen de hele Nederlandse kust af. Ploggen is een combinatie van actief bezig zijn en plastic/afval opruimen! Daan loopt van Den Helder naar Scheveningen in elf dagen en Steef loopt van Cadzand naar Scheveningen in elf dagen. Door weer een wind! Op 1 augustus lopen zij elkaar tegemoet in Scheveningen.

Voor Daan was Katwijk, waar hij vrijdag 30 juli arriveerde, de op twee na laatste halte. Het Natuurcentrum Katwijk vond het fijn dat hij in Katwijk was en mensen uit heel het land hem bijstonden! Ook een pluim voor onze wethouders Jacco Knape en Rien Nagtegaal, die zaterdag een stuk met hem optrokken richting Wassenaar.

Daan en Steef nodigen iedereen uit om hen te komen helpen. Dit kan natuurlijk op het strand, maar zij moedigen het ook erg aan om zelf op pad te gaan, want zwerfafval vind je overal! Ga bijvoorbeeld eens ploggen op je sportclub, langs de berm van de weg, in stadsparken, of simpelweg in de bosjes van een parkeerplaats of industrieterrein.

Supporten of sponsoren: neem contact op met Daan via info@plogsack.com of met Steef via natuurlijkmetsteef@outlook.com.

Voor meer informatie: www.plogsack.com, www.natuurlijkmetsteef.nl en www.targetearth.nl

Daan 2

Instagram @natuurcentrumkatwijk