Tweehonderd kaarten voor Naturalis

Dat was nog eens een mooi verjaardagscadeautje voor Naturalis. Deze maand ontving het beroemde natuurhistorisch museum uit Leiden, dat 200 jaar bestaat, maar liefst 200 verjaardagskaarten van scholieren uit Katwijk. De kaarten zijn gemaakt door leerlingen van de Farèlschool, de Emmaschool en de Christelijke Opleidingsschool, onder leiding van de creatieve vrijwilligers van het Natuurcentrum Katwijk.

Deze vrijwilligers hadden de kaarten voorbereid, waarna de leerlingen ermee de slag gingen. Met natuurlijke materialen als schelpen en zand maakten ze de prachtigste kaarten, met daarop felicitaties voor Naturalis en tekstjes over wat ze mooi vinden aan het museum en wat hun lievelingsdier is. Het is de bedoeling dat elke medewerker van Naturalis een kaart krijgt, en we hopen natuurlijk ook dat ze een kaartje terug sturen!

De kaarten werden door Fientje, Hans, Tim, Jesse, Vinz, Noa, Levi en Mees bij Naturalis bezorgd. Naturalis-medewerker Marnel Scherrenberg nam de kaarten in ontvangst en vertelde over zijn werk als plantenonderzoeker in Naturalis. Vervolgens leidde Danielle Meuleman de kinderen rond in het museum. Bijzonder was dat de kinderen een steen mochten kraken waar een kristal in zat, en samen met paleontoloog Martijn een kijkje achter de schermen mochten nemen om een bot van een Triceratops te bekijken.

Naturalis liet weten blij verrast te zijn met de 200 zelfgemaakte kaarten met felicitaties van de Katwijkse basisschoolleerlingen en schreef: ,,Wat is er leuker dan verjaardagspost ontvangen? Jullie kunnen je vast indenken hoe blij wij werden van de 200 zelfgemaakte kaarten die we afgelopen week ontvingen van Katwijkse basisschoolleerlingen. We kunnen niet wachten om ze allemaal te lezen. Nu de deuren van het museum weer open zijn, gaan we nog even door met het vieren van ons 200-jarig jubileum!’’

Het Natuurcentrum Katwijk, de gemeente Katwijk en Naturalis hebben al langere tijd een samenwerking. Bekend zijn de determineermiddagen. Iedereen kan dan langs komen met bijzonder vondsten uit de natuur. In het najaar start in Katwijk ‘Natuur om een Hoek’, een natuurclub op de Prins Willem Alexanderschool en de Krulderschool. Het Natuurcentrum Katwijk zal hierbij ondersteuning verlenen. Zo zetten we in Katwijk steeds beter natuureducatie op de kaart!

Instagram @natuurcentrumkatwijk