Berichten uit Berkheide in de boekwinkels

Er is een nieuw boek verschenen over Berkheide, het duingebied tussen Katwijk en Wassenaar: ‘Berichten uit Berkheide’. Het boek is voor slechts 14,95 euro te koop bij de boekwinkels in de regio, en ook online verkrijgbaar en wel bij Boekhandel Het Baken te Katwijk: https://www.hetbakenkatwijk.nl/nl/product/9789090334608/berichten-uit-berkheide.html.

 ‘Berichten uit Berkheide’ is een bundeling van columns die sinds 2018 onder de titel Bijzonder Berkheide verschijnen in De Katwijksche Post, De Wassenaarse Krant en Groot Voorschoten. Voor het nieuwe boek zijn door de auteurs Gerrit van Ommering en Gijsbert van der Bent de eerste 52 columns bewerkt, en uitgebreid met nieuwe tekst en foto's.

 Het boek richt zich op een breed publiek, op liefhebbers van duinen in het algemeen en Berkheide in het bijzonder. In het boek komt ook een breed scala aan onderwerpen aan bod: planten, dieren, geschiedenis, bijzondere mensen en allerlei andere zaken die Berkheide zo boeiend maken. De 52 hoofdstukken zijn ingedeeld naar de seizoenen, en zo neemt het boek de lezer een jaar lang mee door Berkheide.

 De eerste exemplaren van ‘Berichten uit Berkheide’ zijn door de auteurs aangeboden aan de redacties van de regionale weekbladen waarin de columns verschijnen. De auteurs werken inmiddels aan column 69, en kijken er al naar uit om wellicht ook de volgende 52 columns weer te bundelen in een aantrekkelijke uitgave.

 De Bijzonder Berkheide-columns verschijnen in het kielzog van het in 2017 verschenen boek Bijzonder Berkheide, waarvan de auteurs de hoofdredactie vormen en dat nog steeds te koop is (25 euro). Door de schrijvers wordt, weer samen met vormgever/fotograaf René van Rossum, een soortgelijk boek voorbereid over de Coepelduynen, het duingebied tussen Katwijk en Noordwijk. Dat boek zal wel wat dunner worden, want de Coepelduynen zijn een stuk kleiner dan Berkheide. Maar niet minder boeiend!

 

Instagram @natuurcentrumkatwijk