Laatste Zomeravondduinexcursie Natuurcentrum Katwijk

Bron: RTV Katwijk

By CERESYS 17 aug 2015

Donderdagavond 20 augustus kunt u nog mee met de laatste ‘zomeravondduinexcursie’ van Natuurcentrum Katwijk. De start is om 19.00 uur, bij het TOP (Toeristisch Overstappunt) in de Sportlaan, ook wel bekend als ‘de groene spriet’. Deelname is gratis en voor iedereen.
 
Donderdagavond 20 augustus kunt u nog mee met de laatste ‘zomeravondduinexcursie’ van Natuurcentrum Katwijk. De start is om 19.00 uur, bij het TOP (Toeristisch Overstappunt) in de Sportlaan, ook wel […]De wandelingen zullen ongeveer tweeënhalf uur duren. De route is afhankelijk van het weer en van wat er onderweg gezien wordt aan vogels en andere dieren, planten en landschappen. Hoe meer ‘stops’ des te minder meters worden er afgelegd. Het is onvermijdelijk dat er veel ‘stops’ zijn, want in het noordelijk deel van Berkheide is veel te zien, en veel te vertellen over flora en fauna, vroeger en huidig gebruik van het duin, duinvorming, veranderingsprocessen en het beheer.

In verband met het gevaar van tekenbeten wordt de deelnemers verzocht zo veel als mogelijk gedekte kleding te dragen en dichte schoenen (dus geen korte broek en sandalen). En na afloop van de wandeling thuis goed checken of er geen teken op de huid zitten.

Zoals de zomeravonden op hun retour zijn komt met deze excursie ook een eind aan de reeks zomeravondduinexcursies van het Natuurcentrum Katwijk. Na sluiting van de Strandbibliotheek op zaterdag 22 augustus zal het Natuurcentrum Katwijk tot en met oktober gehuisvest blijven in de portocabins op het strand. Nadere berichtgeving over het excursieprogramma in het najaar volgt.