MAG HET EEN IETSJE DONKERDER?

MAG HET EEN IETSJE DONKERDER?

zaterdag 30 oktober 2021
Maximum aantal inschrijvingen bereikt

Op zaterdag 30 oktober 2021 zijn er ’s avonds in het hele land activiteiten in het kader van de Nacht van de Nacht, en ook het Natuurcentrum Katwijk sluit aan.

We gaan weer een avondwandeling maken in een donker PanbosVertrek zaterdagavond 30 oktober om 20.00 uur vanaf de ingang aan de Wassenaarseweg. We lopen naar de Grote Weide en hopen daar een mooie sterrenhemel te zien. Dat laatste is natuurlijk geheel afhankelijk van het weer, maar we hebben in ieder geval een specialist bij ons.

Nederland is een van de meeste verlichte landen ter wereld. Nergens is het meer echt donker. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Het doel van Nacht van de Nacht is om Nederland donkerder en duurzamer te maken. Al die vaak overbodige verlichting veroorzaakt lichthinder en energieverspilling. Ook raakt het ritme van mensen en dieren verstoord. Mens en dier hebben het natuurlijke ritme van de nacht nodig om uit te rusten, voor hun gezondheid en voor een sterke weerstand.

13 mei 2022

Natuurspeurtocht door Berkheide

Onder voorbehoud
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
Bijna vol
11 mei 2022

Creatieve middag: Boter – Kaas & Schelpen

Onder voorbehoud
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
Bijna vol