Op zoek naar de Blauwborst

Altijd al eens een Blauwborst willen zien? Deze mooie vogelsoort is het hoofddoel van onze vogelexcursie door Berkheide op zaterdagochtend 20 april.

De excursie wordt geleid door twee vogelaars van de Vogelclub Katwijk/Natuurcentrum Katwijk en voert door het noordelijk deel van het duingebied Berkheide. Tijdens de wandeling, door onder meer de Vrieze Wei en langs enkele duinmeertjes, zijn diverse zomergasten te verwachten, zoals de Fitis, de Nachtegaal, de Rietzanger en misschien wel de Roerdomp, en bij goede weersomstandigheden ook doortrekkers zoals de Beflijster, de Tapuit en de Bruine Kiekendief.

Extra moeite zal worden gedaan voor de Blauwborst; opvallend mooi, maar ook rusteloos en schuw en verborgen levend in het riet. De mannetjes laten zich alleen zien als ze zingend hun territorium afbakenen, de vrouwtjes blijven altijd laag en worden bijna nooit gezien.

De excursie begint die zaterdagochtend 20 april om 8.30 uur op de parkeerplaats Zuidduinen naast de Soefitempel te Katwijk aan Zee en duurt tot ongeveer 10.30 uur. Deelname aan de excursie is kosteloos (hoewel een vrijwillige bijdrage voor het Natuurcentrum Katwijk altijd op prijs wordt gesteld…) en opgeven van tevoren is niet nodig. Neem wel een verrekijker mee!

natuurcentrumkatwijk vos kop

Instagram @natuurcentrumkatwijk