Knutselen of korren

Woensdagmiddagen vanaf 14.30 uur

Behalve op zaterdag en zondag zijn we in de zomermaanden ook op woensdagmiddag open, met activiteiten voor de jeugd van 6-12 jaar.

De ene woensdag knutselen (aanvang 14.30 uur) en de andere middag met onder meer ‘korren’ kennismaken met wat er in de zee leeft (aanvang 14.00 uur).

Het schema: 9 augustus korren, 16 augustus knutselen, 23 augustus korren en 30 augustus knutselen.
Alleen voor knutselen is opgeven nodig (via activiteiten@natuurcentrumkatwijk.nl) en bedragen de kosten 1-3 euro per kind, afhankelijk van de gebruikte materialen.

Kwallenles

Zaterdag 19 augustus van 10.30-11.30 uur

Zaterdag 19 augustus staat het Natuurcentrum Katwijk geheel in het teken van kwallen. In de ochtend van 10.30 tot 11.30 uur is er een kindercollege over kwallen en in de middag een lezing voor de groteren van 14.00-16.00 uur. Met, onder voorbehoud, kwallen proeven... Iewlll!!

Kwalonderzoeker Lodewijk van Walraven van het zeeonderzoeksinstituut NIOZ op Texel is deze zaterdag bij ons te gast. Hij vertelt tijdens het kindercollege hoe kwallen al miljoenen jaren weten te overleven, en dat zonder hart, zonder longen en zonder hersens! En ook wat ze eten, en welke kwallen gevaarlijk zijn. Kinderen kunnen alle vragen over kwallen bij hem kwijt.

In de middaglezing vertel Van Walraven wat voor verschillende soorten kwallen er zijn, welke soorten je in Nederland tegen kan komen op het strand, welke soorten gevaarlijk zijn en wat je er tegen kan doen. Mogelijk kan er deze middag ook van kwal geproefd worden, maar dat is nog wel onder voorbehoud!

Voor zowel het Kindercollege in de ochtend als voor de middaglezing wordt een bijdrage van 2 euro per persoon gevraagd.

Expeditie Katwijk

Het eerste resultaat van de samenwerking tussen het Natuurcentrum Katwijk en Naturalis.

Net zoals je deze zomer in Naturalis in en om het gebouw op Expeditie kunt, kun je met deze folder ook op het Katwijkse strand op onderzoek uit.

Welke schelpen, vogels, kwallen kun je allemaal spotten op het strand en van wie zijn al die sporen toch?

En hoe kun je een ijsje verdienen ?

En wil je nog meer te weten komen over wat je allemaal hebt gevonden, kijk dan in het Natuurcentrum dat ook dit jaar weer voor de Oude Kerk op het strand staat.

Download hem hier

pdf png expeditie katwijk

Jouw tip of evenement is welkom

Jouw evenement op
Natuurcentrum Katwijk

Weet jij een evenement, activiteit of uitje die nog niet op de website van Natuurcentrum Katwijk te vinden is?
Meld het ons en wij nemen jouw tip in overweging.