Het Natuurcentrum is geopend
op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 - 17.00 uur

Aanmelden voor excursies en activiteiten

Ervaar het fenomeen vogeltrek!

Vogeltrekexcursie zaterdag 3 oktober

Oktober is de vogeltrekmaand! Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 oktober is het Nationaal Vogeltrekweekend. Ook het Natuurcentrum Katwijk en Vogelclub Katwijk besteden dan aandacht aan het fenomeen vogeltrek, dat in deze tijd van het jaar in en om Katwijk zo mooi is waar te nemen.

Meer weten over vogeltrek en bovenal het zelf ervaren? Dan kunt u mee op pad met een ervaren vogelaar. Op zaterdag 3 oktober organiseren Natuurcentrum Katwijk en Vogelclub Katwijk een vogeltrekexcursie in de Coepelduynen.

Tijdens deze excursie door het zuidelijk deel van de Coepelduynen krijgt u uitleg over de vogeltrek en tips over herkenning. Uiteraard zal ook een bezoek worden gebracht aan de vogeltrektelpost ‘De Puinhoop’.

De intensiteit van de zichtbare vogeltrek is sterk afhankelijk van het weer. Tijdens de excursie zal hier ook op worden ingespeeld.

 Het vertrek is op zaterdag 3 oktober om 08.00 uur vanaf de fietsenstalling op het parkeerterrein Noordduinen (naast de manege). De excursie duurt ongeveer 2 uur.

Let op! Het maximaal aantal deelnemers is 12, en aanmelden is verplicht, via arjan@natuurcentrumkatwijk.nl

natuurcentrumkatwijk vos kop

Instagram @natuurcentrumkatwijk