Het Natuurcentrum is geopend
op zaterdag en zondag van 12.00 - 17.00 uur

Aanmelden voor excursies en activiteiten

Zeewier-lezing

Donderdagavond 28 februari organiseren we een lezing over zeewier in het Natuurcentrum Katwijk. Joop Verkuil, een vrijwilliger van het Natuurcentrum, weet er alles van. Zeewier is de groepsnaam van wieren die in zee/zout water leven. Wier is een soort alg. Het heeft geen wortels zoals planten op het land, maar grijpt zich met hechtorganen vast op rotsen, stenen of schelpen.

Zeewier wordt wild geoogst en ook gekweekt. Het is een product dat een grote toekomst wordt toegedacht, in een wereld met een almaar uitdijende bevolking en uitputting van natuurlijke hulpbronnen en de grond.

Zeewier wordt al op veel manieren toegepast, bijvoorbeeld in voedsel- en gezondheidsproducten, bioplastic en bouwmaterialen, en wordt ook gebruikt als mest of als brandstof. Na deze lezing loopt u nooit meer argeloos langs het zeewier op het strand!

De lezing van Joop Verkuil start om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Kinderen vanaf 10 jaar oud zijn ook. Deelname is kosteloos, hoewel een vrijwillige bijdrage zeer gewaardeerd wordt. We sluiten de avond af met een drankje en een klein zeewier-hapje.

Graag vooraf aanmelden bij caroline@natuurcentrumkatwijk.nl

natuurcentrumkatwijk vos kop

Instagram @natuurcentrumkatwijk